Bemutatkozás

 Képtár

 Bemutatók

 Elérhetőség

 Ajánlás


címer Bemutatkozás

" A Szent László Lovagrend 1997-ben alakult a 90-es évek eleje óta hagyományőrzéssel foglalkozó tagjainkból.
Árpád házi Szent László királyunk nevét - akit életében és ránk hagyott emlékeiben példaképünkként tisztelünk - csapatunk alapításakor segítségül hívtuk, hogy közös akaratunkat kinyilvánítsuk.

Egyesületünk célul tűzte ki, hogy tagjai együttes erőfeszítésével megőrzi a Magyar nép mindazon tudását és értékeit, melyek történelmünk viharos ege alatt megőrzésre méltónak találtatott, elsősorban népünk honfoglalásának idején.

Ezen tudást nem kívánjuk csupán magunknak megtartani, hanem kívánjuk másokkal megosztani. Ezért az ismeret kincseit kutatjuk és kik tudásunkra, mit előadni és mit mutatni kívánunk kíváncsiak, azoknak bemutatjuk - próbálva megnyerni érdeklődésüket és figyelmüket - tanórák, rendezvények és általunk szervezett előadások segítségével. Eszközeink: öltözetünk, és fegyvereink - melyeket igyekszünk korhűen elkészíteni legjobb tudásunk szerint - továbbá oly legendák felelevenítése, csaták, izgalmas fegyveres küzdelmek bemutatása, melyek méltók a megismerésre.

2007_tábor 2005-ben megalapítottuk a Szent László Haditorna Egyesületet, melyben egyesületi keretek között már középkori harcművészeti edzéseket is tartunk az érdeklődők számára, lehetőséget biztosítva a minden emberben ott rejlő tudás fejlesztésére és versenyeken való megpróbálására."

Az elmúlt egy évtized alatt Magyarország legrégebbi és legnevesebb csapataival alakítottunk ki baráti kapcsolatot. Büszkén mondhatjuk, hogy megtanultuk tőlük mit lehet, s mit ők nem tudtak megvalósítani, mi megtettük! Napjainkban az ország leghitelesebb csapatai közé tartozunk kiknek bemutatós tapasztalata az „egyszerű” harci bemutatótól a lovas seregekkel való összecsapásig terjed.

S mivel igyekszünk lépést tartani az elvárásokkal és a változó igényekkel így kézműves és harci játszóházakat tartunk gyermekeknek, felnőtteknek. Saját dobcsoporttal, mutatványosokkal és hastáncossal rendelkezünk. Hiteles táborokat építünk, lovasokkal csatázunk s hagyományőrzéssel kapcsolatos eseményeket szervezünk.

2007_Eger Jelenleg a néhány szereplőstől egész a 40 fő-ig terjedő harci bemutatókat, kézműves és harci játszóházakat, dobos kíséretet és koncerteket, mutatványos bemutatókat, táborkép felállítását, mesemondást, és középkori táncok bemutatását vállaljuk. Ahhoz pedig, hogy mindezt hitelesen véghez vihessük, beláttuk az ilyen irányű tanulmányok szükségességét. Ezek közül néhány dolgot kiemelnénk: van köztünk ki a Hagyományok Házában végzett játszóházvezetői, mesemondói tanfolyamot, mások rendeszeresen foglalkoznak keleti és nyugati harcművészetekkel, dob és tánc órára valamint zsonglőr iskolába járnak. Így tudjuk biztosítani, hogy a mindig megujjuló, változatos műsoraink túlmutatnak a lelkes amatőrök előadásain. S minden eseteben emlékezetesek lesznek.

Ruházatunk teljes mértékben hiteles. Rajtunk nem talál semmi olyat mi ne lenne egyértelműen középkori. Saját készítésű egyéni és tábor felszereléseink, ruházatunk és vértjeink nagy elismerést hoztak a csapatunknak. S hogy a megjelenésünkön kívül a bemutatóink is kiválóak, mi sem bizonytja jobban mint a rendezvények, melyekről a képtárban talál fotókat.

Ajánló