Hírek

 Bemutatkozás

 Képtár

 Bemutatók

 Elérhetőség

 Ajánlás


Bemutatók
   
   
   Előadásaink főként a Honfoglalástól az Árpád ház kihalásáig terjedő
   korszakot jelenítik meg. Ám ezeken túl lehetőség van a kisebb bemutatók
   erejéig a rusz, germán, viking vagy akár a keresztes háborúk
   történeténeteinek felidézésére is.
   
   Rövid áttekintés a repertoárunkból:
   

címer

Haditorna bemutatók
Párviadalok, csatajelenetek, íjászbemutatók.
2-10 fő (kérésre nagyobb csatákhoz és íjászbemutatókhoz lehetőség van a létszám növelésére 50-60 főre)

Dobos kíséret
Felvonulások, párviadalok, csatajelenetek, hastánc és zsonglőr bemutatók kísérete.
Részletesebben: mangorlo.elsolovag.hu

Díszőrség állítása
Várnapok, ünnepségek, avatások, esküvők, céges rendezvények, könyvbemutatók, születésnapi rendezvények… keretében vállaljuk díszőrség állítását.
2-8 fő

Viselettörténeti bemutatók
Lovagok, apródok, udvarhölgyek és udvaroncaik korhű fegyvereik-, viseletük-, használati tárgyaik és használatuk bemutatása, vértek ”tesztelése”.
1-15 fő

Iskolai rendhagyó történelem órák
Történelemórák az aktuális tananyag élvezetes előadása korhű ruházatban a VIII. századtól a XIV. századig.
2-8 fő

Középkori életkép és a várnép életének bemutatása
Harcosok, zsonglőrök, zenészek, tűzfújók, udvari bolondok, hastáncosok, vásári mutatványosok felvonulása és bemutatói, történetek, történelmi események megjelenítése város- és várnapok, ünnepségek keretében.
8-30 fő

Játszóházak
Gyermeknapok, céges rendezvények, iskolai rendezvények, napközis vagy bentlakós táborok keretében játszóházak teljes körű rendezését vállaljuk gyermekek és felnőttek részére, melynek keretében fegyvereink és vértjeink kipróbálhatóak. Kisebb versenyeket és vetélkedőket szervezünk, valamint kézműves foglalkozásokat tartunk.

Jurta
Igény szerint jurtát vagy tábori sátrat is állítunk, melyben misztikus előadások keretében találkozhatnak az éreklődők táltos varázslókkal és mesélőkkel, akik legendás történetekből meséket szőnek a jurta tüze körül.
3-8 fő

Mese
"Egyszer volt, hol nem volt.."
A mese örök. Egyidős az emberiséggel. Szórakoztat és tanít. Gyógyít és felszabadít. Koroktól, kultúráktól s mindennemű határoktól független. Nem néz sem nemet sem életkort.
Hagyományos módon okult mesemondónk akár régi világbéli környezetben, akár a mai díszletek közepette garantáltan elvarázsolja azt kinek van füle.

Hastánc élőzenével
Az elbűvölő lányok csodálatos táncát az élő dobszó még igézőbbé teszi. Jelen időkben igen kevesen tudnak ilyenfajta műsort előadni, hiszen rengeteg munka, próba és gyakorlás szükségeltetik hozzá. Ám megéri a beléfektetett időt s energiát hiszen a dobos s a táncos közös játéka igazi, varázslatos keleti hangulatot tud teremteni.
2-8 fő

 

Általánosságban a rövidebb előadások időtartama 10-60 percig terjed, nagyobb rendezvények keretein belül azonban több napos is lehet.


Nagy létszámot, vagy lovasokat is igénylő bemutatók esetén baráti csapatokkal való együttműködés keretében lehetőség van a létszám bővítésére és a harcoló csapatok összetételének színesebbé tételére.

Ajánló